Ποιοί είμαστε

Η Ιστορία μας

Επιλέξαμε να καλλιεργήσουμε αυτή την εξαιρετικά σπάνια ποικιλία που αυτοφύεται στο όρος "ΚΟΖΙΑΚΑΣ" στο αρχαίο ΚΕΡΚΕΤΙΟΝ ΟΡΟΣ, το ιερό βουνό του πρώτου ιατρού της ανθρωπότητας, του "θεού" της ιατρικής ΑΣΚΛΗΠΙΟ, που αξιοποιούσε το 1250 π.Χ. περίπου την πολύ μεγάλη φυτίκη βιοποικιλότητα που διαθέτει η περιοχή, με τα μοναδικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, για να παρασκευάσει τα θαυματουργά φάρμακα για τους ασθενείς, συλλέγοντας βότανα.

Από τον Ιπποκράτη που το συνιστούσε ως τονωτικό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο, μέχρι τον Διοσκουρίδη, που το θεωρούσε ισχυρή ασπίδα κατά του κρυολογήματος, και μέχρι σήμερα που γνωρίζουμε για την αντιοξειδωτική, αντιθρομβωτική, αντιυπερτασική δράση του, όπως και την πλούσια περιεκτικότητα σε φλαβανοειδή που θωρακίζουν το κυκλοφορικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Η Καλλιέργεια

Το όρος ΚΟΖΙΑΚΑΣ (Κερκέτειον όρος) φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα τσαγιού που φυτρώνει. Εδώ καλλιεργούμε και συλλέγουμε αυτό το μοναδικό είδος σιδερίτη στον κόσμο, σε υψόμετρο 950 μέτρα και το προσφέρουμε σε σας να το απολαύσετε παγωμένο.

Πρόκειται για απολύτως ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ καλλιέργεια εντελώς απαλλαγμένη απο φυτοφάρμακα και λιπάσματα, και η όλη  διαδικασία γίνεται με τα χέρια και χωρίς μηχανικά μέσα.

Εδώ καλλιεργούμε και τη βιολογική αρώνια.