Ταπροϊόνταμας

Το μπιτούνι της bio-koziakas είναι το Ελληνικό τσάι του βουνού, που ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών (Lamiaceae) και στο γένος sideritis perfioliata. Το Ελληνικό τσάι του βουνού Μπιτούνι bio-koziakas διατίθεται σε δύο μοναδικές γεύσεις, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Το μπιτούνι bio-koziakas είναι η ιδανική πρόταση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Δροσιστείτε με το κρύο τσάι του βουνού Μπιτούνι bio-koziakas και γεμίστε υγεία και ευεξία, χάρη στο πολύτιμο δώρο της Ελληνικής φύσης. Λίγη ώρα στο ψυγείο ή μερικά παγάκια, και μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία παγωμένη απόλαυση ιδανική για όλη την ημέρα. Ένα ποτήρι το πρωί για τόνωση της μνήμης, στη δουλειά για επιπλέον ενέργεια, αλλά και το βράδυ για χαλάρωση και ηρεμία. Σε αντίθεση με άλλα, δεν έχει δράση, δεν έχει ΚΑΦΕΙΝΗ και μπορεί να καταναλωθεί άνετα και το βράδυ πριν τον ύπνο, αλλά και σε λογική ποσότητα από τα παιδιά. 

Κλασική Μπιτούνι - Τσάι του βουνού

 

Είναι γνωστό στην Ελλάδα πως εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε το τσάι τόσο σαν ρόφημα, όσο και σαν φάρμακο για πολλές ασθένειες. Το τσάι του βουνού Μπιτούνι περιέχει πληθώρα συστατικών, που παρέχουν ευεργητικές ιδιότητες στον άνθρωπο. Τα τελευταία χρόνια επιστημονικές ομάδες ανακαλύπτουν και εξακριβώνουν τις θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Εργαστηριακές μελέτες αναφέρουν, ότι το τσάι του βουνού Μπιτούνι (το γένος Σιδερίτης) περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ουσίες οι οποίες ειναι πολύτιμες στον άνθρωπο. Επίσης, περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου και γι΄ αυτόν τον λόγο είναι ένας καλός σύμμαχος κατά της αναιμίας. Ακόμα βοηθά στην καταπολέμηση της δυσπεψίας και του στομαχόπονου. Είναι τονωτικό και διουρητικό με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως καταπραϋντικό του πεπτικού συστήματος.

Είναι διεγερτικό του εγκεφάλου και των μυών και ενισχύει όλο το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αρώνια- Μπιτούνι - Τσάι του βουνού με αρώνια

Η αρώνια ανήκει στην οικογένεια των μούρων και θεωρείται από πολλούς ως το πιο υγιεινό φρούτο στον κόσμο. Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο οτι συγκαταλέγεται στην κατηγορία τον superfoods και έχει προσελκύσει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Η αρώνια είναι ένας καρπός που έχει αντιφλεγμονώδη δράση, είναι αντιοξειδωτική, βοηθάει στον έλεγχο του βάρους και στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Είναι σύμμαχος της αντιγύρανσης και της καλής μνήμης. Περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε, Κ, Ρ και ιχνοστοιχεία.

Ο συνδυασμός του τσαγιού Μπιτούνι με την αρώνια, θεωρείται μοναδικός, τόσο για τα οφέλη του στον ανθρώπινο οργανισμό, όσο και για την μοναδική του γεύση.